top of page

Zelfbeeld op krukken - part 2

22 september 2020 | Akemi Care, EMpowering YOU, Empowerment, Facing YOU, Identity, Self awareness, Self-love, Selfappreciation, Waarde, Worthiness, Zelfappreciatie, Zelferkenning, Zelfinschatting


©2020 Sven Van Laer

Het leven is een speeltuin. Je kan er omheen blijven lopen, aan het poortje blijven staan en toekijken hoe de anderen zich amuseren. Of, je kan je voeten in het zand steken en elk speeltuig dat je leuk vindt, ontdekken: gretig en mateloos beklimmen, ervan af tuimelen en weer opstaan. Elke keer opnieuw tot je het beheerst en dansend verder trekt.


Vandaag, tweeëntwintig september is er exact evenveel licht als donker. Equinox betekent dat het deel dag even lang duurt als het deel nacht. Een (h)eerlijk moment om te zien of je boven of onder die scherpe lijn die licht van schaduw scheidt, wil leven. Misschien wil je zelf die scheidingslijn al dansend trekken? Elke uitdagende prikkel meepikkend, integrerend in je leven want toegegeven donker kan niet zonder licht bestaan.


We kunnen nog langer aan de zijlijn van ons leven blijven toekijken. Spijt hebbend over wat geweest is, of wat net nìet was. Het levert niks op. Het is een zinloos tijdverdrijf in diezelfde trend als wat we gewoon waren. Als een hamster in een rad - lopend. Energie verliezend doch nergens gerakend. De hamster gaat uiteindelijk overkop als hij stopt met rennen. Hij gaat plat op zijn bek en heeft geen talrijke afleidingsmanoeuvres zoals wij die kennen. Geen strategieën om te doen alsof het goed gaat, geen doekjes voor het bloeden of pijnstillende activiteiten om de aandacht af te leiden. De hamster gaat dòòr het ongemak en leert.


Ik wil maar zeggen 'cut the crap'. Soms wordt je zelfbeeld laag gehouden door de omgeving waarin je vertoeft. Beperkende overtuigingen loslaten, is ook een stukje van je netwerk achterlaten. Want hoe zij je zien, weerspiegelt wat zij in zichzelf dragen en wat ze dus bevestigd willen weten. Ook in het contact met jou. Merk je dat er een kloof is tussen je binnen- en de buitenwereld? Valt het je op dat binnen en buiten elkaar niet ondersteunen, mogelijk zelfs tegenwerken? Als je niet ìn de speeltuin gaat staan kan je je zelfbeeld niet voort ontwikkelen. Na dit besef kan je beslissen de wind eens goed door je leven te laten waaien en wegnemen wat niet (langer) bij je hoort. De rest van je krijgt dan ruimte om zich van zelf te ontrollen.


Cut the crap.

Wil jij ook uitzoeken waar je leven niet meer past? In de online cursus Time In? I’m IN! sprokkelde ik alles samen wat mij de voorbije maanden heeft geholpen om belangrijke beslissingen te kunnen nemen.

De vrouw die me attent maakte op de krukken die mijn zelfbeeld stutten, heeft geen idee hoe veel het over haar zegt. Ik hoop dat ze me leest en beseft: dit gaat ook over mij.Indien dit artikel (iets in) je raakt en je wil graag met me werken, klik dan hier voor het volledige aanbod. We maken samen de gevoeligheid voor manipulatie zichtbaar en ontginnen het goud dat eronder zit. Je kiest dan om je leven van binnenuit te leven.©2020 Celine Berckmoes. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other uses are strictly prohibited.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

Comments


bottom of page