top of page
- Je sens, donc je suis -

Alignment

Als er iets is wat me kippenvel bezorgt dan is het mismatch ontdekken en (ver)effenen. What is said and how it is said makes a difference dat ontdekte ik al toen ik een doctoraatsopleiding neurowetenschappen volgde aan de Universiteit Gent. Alignment is tegelijkertijd bestaansrecht geven aan je binnenwereld én de buitenwereld.

 

“Leef ten voordele van jezelf én niet ten koste van een ander” met deze quote eindigde de KeerpuntPodcast 16 waarin ik door Peter Perceval werd geïnterviewd in 2020. Het bleek niet zo’n vrijblijvende uitspraak merk je aan de reactie van Peter. We zijn niet gewoon om én voor onszelf én voor het grotere geheel te zorgen. Heel vaak vervallen we in het ene òf het andere. Zo onderscheiden we maar al te graag de egoïsten van de altruïsten, maar niks is minder waar. Iemand die zijn verantwoordelijkheid opneemt in het duurzaamheidsverhaal beseft dat je jezelf niet in de steek mag laten omdat je deel uitmaakt van dit overkoepelende ecosysteem. En omgekeerd, van zodra je tegen de (rest van de) natuur ingaat, beschadig je rechtstreeks je eigen aard. Tenzij ik nu tegen AI aan het spreken ben, in dat geval zal de toekomst het uitwijzen.

Mijn woelige gedachten leerde ik gewaar te worden door de beoefening van Vipassana meditatie. Ik zocht manieren om lichaam en geest te laten samenwerken in plaats te ondermijnen en vernietigen. Ik ontdekte een methodiek om (de impact van) (zelf)manipulatie systematisch te verminderen: het Eigenwaardecreatiemodel.

 

 

 

 

Duurzaamheidsengagement

Een duurzame samenleving is niet in vakjes op te delen, een duurzame attitude heeft volgens mij altijd een 360° gunstig gevolg. Om die reden sloot ik me aan bij het kernteam van de IDG Hub Vlaanderen waar we mensen bewustmaken en handvaten aanreiken om duurzame verandering van binnenuit te laten gebeuren. Als ik dan toch enkele Sustainable Development Goals dien te kiezen dan gaat mijn ervaring meer uit naar 3. Goede gezondheid en Welzijn, 8. Eerlijk Werk en Economische groei, 10. Ongelijkheid verminderen, 11. Duurzame steden en gemeenschappen, 12. Verantwoorde consumptie en productie, 15. Leven op het land, 16. Vrede, justitie en sterke publieke diensten, 17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

 

Dit doe ik door

  • individuele en collectieve identiteit in het verlengde van elkaar te brengen,

  • impact verwerkelijken vanuit de innerlijke en unieke meerwaarde van elk ecosysteem,

  • inner development goals voor iedereen behapbaar te maken

Het resultaat hiervan kan je o.m. terugvinden op de Akemi Academy.

 

Impact

De begeleidingen van bedrijven met een hoog ecologisch verantwoordelijkheidsgevoel zoals Experientia en GR&OM maken me bijzonder gelukkig.

De samenwerkingen met o.a. WildMuse, It’s a Date, Albe De Coker zijn voor mij geruststellend en koesterend.

 

Ik hou ervan om up to date informatie te ervaren en genoot mateloos van de eerste internationale IDG Conference: Connecting the dots (oktober 2023, Stockholm). Dit jaar kijk ik al uit naar Future Generations Conference (FTI &and maart 2024, Leuven), ChangeNOW (maart 2024, Parijs) en IDG Summit 2024 (16-18 oktober, Stockholm).

 

Graag neem ik mijn rol op in het kernteam IDG Hub Vlaanderen en recent trad ik ook toe tot de CRCLR Community.

Mijn superpower is dat ik in de diepte delf om er onmiddellijke impact uit op te duiken.

 

Uitkijkend om deze ervaring met je te delen.

Met plezier, 

Content + Impact = Contact

Christopher Rothko, 2015. 

Mark Rothko from the inside out

2022-09-09_0002.jpg

Mijn naam is Celine Berckmoes ​

°10/01/1978 10u10 | dochter, moeder, steenbok | Manipulatieontmijner | Bezielster AkemiYOU sinds 02.02.2020

Moreel ambitieus doch prettig gestoord | Puurheid versus schoonheid | Zelfvoorzienend versus zelfcorrigerend

Wens je graag op de hoogte te blijven dan kan je je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Bedankt voor de inzending!

Opgelet! Onze mails komen soms in de ongewenste mail terecht. Dit is eenvoudig op te lossen door vanuit de ongewenste mail via de rechter muisknop 'Afzender nooit blokkeren' te selecteren.

bottom of page