top of page

Ego

3 februari 2020 | Facing YOU


knowing your power

is what creates

humility.

not knowing your power

is what creates

insecurity.

From Nayyirah Waheed - Salt, 2013Die nederigheid vind je terug in Kim Clijsters, zij wordt niet geteisterd door haar Ego. Een ander zou denken aan wat hij te verliezen heeft, maar zij, deze unieke vrouw die na zeven jaar een comeback maakt, wil zich gewoonweg amuseren - voor zichzelf. Because she loves it. Because she owns it! Omdat ze tennissen leuk vindt, omdat haar zelfwaarde niet afhangt van wat (in


haar geval, letterlijk) de rest van de wereld hierover vindt. Zij niet, ze gaat gewoon! Dit is het toppunt van onafhankelijkheid: de beleving van vrijheid. Jezelf niet groter, noch kleiner moeten maken om in de buitenwereld te passen.


This is what our Ego does. It blinds our true potential. En dan kom je in die gekke spreidstand waar je ergens wel vermoedt wat je waard bent, maar je lijkt er geen vat op te krijgen om iets te verwezenlijken.

Eens je je blinde vlekken kent, kan je vrolijk en in lijn zijn met je binnenwereld en van daaruit je goesting doen. Zelfs al wint ze geen enkele match, dan nog heeft Kim waarde gecreëerd. Ze staat model voor durf en zin.


Ze doet wat ze wil,


wanneer ze dat wil en


nooit ten koste van een ander.


Let's move on facing YOU! Voor mij en voor alle anderen die dapper proberen zijn om een eerlijke grens tussen zichzelf en de buitenwereld te trekken heeft deze Grande Dame al gewonnen.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

Comments


bottom of page