top of page

Eenzaamheid

18 oktober 2020 | Akemi Books, Akemi Care, Anders bekeken, Eenzaamheid, EMpowering YOU, Empowerment, Identity, Self awareness, Selfappreciation, Waarom Ik Ben?!, Zelfbewust, Zelferkenning, Zelfwaardecreatie


Toegegeven, ik wilde het even niet meer voelen. Ik vroeg me af of ik een whisky zou nemen en betrapte mezelf hier op: dit glas zou ik niet drinken uit goesting, niet als de kers op de reeds overheerlijke taart in mijn leven wél om af te blokken. Om mijn voelen de pas af te snijden. Om even niet meer het ongemak te moeten ervaren dat de eenzaamheid met zich meebrengt.

Met dertig alcoholeenheden per jaar kan je me bezwaarlijk een dronkaard noemen, een voeler ben ik daarentegen wél. Een 'aan'voeler, een hooggevoelige, iemand die meer gewaarwordt dan anderen. Of laat ons zeggen iemand die meer innerlijke beleving registreert dan veel anderen. Er zijn zo van die dagen dat ik mezelf een zee-egel voel tussen een kudde nijlpaarden. Zie je dit niet? Let toch op! Doe je ogen open! Hoe zeer ik ook denk mijn stekels op te zetten, ik blijf onopgemerkt en word vroeg of laat weggeduwd en verpletterd.


Eenzaamheid is datgene wat je voelt als je in het contact met anderen beseft dat je te ver uit je eigen (eco)systeem bent geweest. Die desolate, niet-verankerde zweem van verlatenheid is een uitnodiging om jezelf terug te vinden. Een moment om te begrijpen dat je ergens grenzen hebt die je misschien eerst zelf kan beginnen respecteren. Eenzaamheid toont je die zilveren lijn vanwaar je kan kiezen om je blik naar binnen te richten en te wandelen, in je.Indien dit artikel (iets in) je raakt en je wil graag met me werken, loop dan zeker eens door het aanbod op de website. We maken samen je gevoeligheid voor manipulatie zichtbaar en ontginnen het goud dat eronder zit. Je kiest dan om je leven van binnenuit te leven.©2020 Celine Berckmoes. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other uses are strictly prohibited.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

Comments


bottom of page