top of page

Je waarde onder de loep

10 mei 2021


Voel je je de laatste dagen ook wat ongemakkelijk?

Een nieuwe maan is van oudsher een goed ogenblik om eens met een loep naar je zelf en je leven te kijken. Op dit moment kan je volgens mij ook niet anders. Dankzij het onweer en de zomerse stormwind is de hoeveelheid energie die nu in de lucht zit zo hoog dat het alles wat er in ons zit, uithaalt. Aangenaam of onaangenaam maar je zal het geweten hebben. Wanneer je zelfbewust ‘zijn’ combineert met het besef dat je deel uitmaakt van dit grotere ecosysteem dan verloopt dit proces zo vlot als mogelijk, je kan je dan zelfs ondersteund voelen in je acties.


Alles draait om wat jij nu al aankan en wat nog net niet. Daar zit jouw gouden randje, daar waar je miserie in goud kan omzetten, daar waar je begint te handelen ten voordele van jezelf en niet meer ten koste van een ander.


Wat kan je ervaren?

Fysiek niveau: loom gevoel, hoofdpijn, zware benen, veranderingen in spijsvertering en stoelgang.

Emotioneel gebied: oude stukken die komen bovendrijven, ingehouden boosheid, een zweem van verdriet wanneer je het probeert in te houden, of een intense huilbui wanneer je er ruimte aan durft te geven.

Cognitief vlak: hevige dromen, oude hersenkronkels die je willen terugdringen, angstige gedachten die je op het verkeerde pad willen brengen.


Uniek in een groter geheel

Kortom het zijn allemaal kleine puzzelstukjes van een puzzel die al langer afbrokkelt, stukjes die jij zelf één na één kan vastnemen, oppakken, observeren en invoelen of je dit nog wil zo op die manier in jouw leven...


Past dit stukje nog?

Of wil je het weggooien,

verleggen of

hertekenen?


De volgende vragen kunnen je helpen om je richting te bepalen


  • Waar heb jij jezelf in de steek gelaten?

  • Bij welke gebeurtenissen heb jij je laten onderwaarderen?

  • Waarom deed je dat?

  • Hoe wens je in dit soort situaties in de toekomst te reageren?

  • Hoe kan jij voor jezelf veiligheid creëren zonder je kansen te ontzeggen?

  • Welke actie ten voordele van je eigenwaarde kan jij nu al met gemak toepassen?



Ik wens je vooral plezier tijdens deze innerlijke (her)ontdekkingsreis.



Indien dit artikel (iets in) je raakt en je wil graag met me werken, klik dan hier voor het volledige aanbod. We maken samen je gevoeligheid voor manipulatie zichtbaar en ontginnen het goud dat eronder zit. Je kiest dan om je leven van binnenuit te leven.



©2021 Celine Berckmoes. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other uses are strictly prohibited.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

bottom of page