top of page

Ook op weerstand kan je leunen

7 juli 2020 | Akemi Books, Identity, Waarom Ik Ben?!, Zelferkenning


©Picture Engin Akyurt

Het wegvallen van weerstand in je leven, ook al heb je daarvoor gekozen, brengt je eerst nog verder uit evenwicht.


Een overlijden, een echtscheiding, een ontslag zijn ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Zelfs al gaat het om een bemoeizuchtig persoon, een narcistische partner of de vreselijkste werkplek... je lijkt toch neer te gaan op het moment dat de weerstand wegvalt. Je had het niet verwacht want je ervoer de situatie als beperkend in je leven. Een tijd lang, soms jaren, heb je jezelf rechtgehouden door tegendruk te geven. Dit is een kracht gericht naar buiten toe. Ze liet je voelen dat je iets te verdedigen hebt. Ze gaf uiting aan je bestaansrecht. Als je aan zee je lichaam laat leunen op de wind dan val je om als die wind gaat liggen. Zo is het ook met relaties waartegen we onszelf in stand dienden te houden. Waar moet je nu met die krachtige tegendruk heen? Tegen wie of wat ga je die nu inzetten? Wat ga je daarmee doen? Hoe ga je die kracht inzetten in je leven? En zal dit dan ten voordele van jou zijn?

Waar in je leven ervaar jij weerstand?

Zend me je antwoord via Celine@akemiyou.com.



Indien dit artikel (iets in) je raakt en je wil graag met me werken, klik dan hier voor het aanbod. We maken samen je gevoeligheid voor manipulatie zichtbaar en ontginnen het goud dat eronder zit. Je kiest dan om je leven van binnenuit te leven.



©2020 Celine Berckmoes. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other uses are strictly prohibited.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

bottom of page