top of page

Mind the gap

Bijgewerkt op: 22 apr. 2022

'Nee.' zeggen tegen iemand is niet hetzelfde als 'Ja!' zeggen tegen jezelf. Het zijn twee verschillende concepten met een heel andere dynamiek. Je mag hopen dat ze samengaan, maar dat doen ze niet per sé. Integendeel, heel vaak blijven we steken in een vacuüm tussen iets weigeren en daarna er toch niet toekomen dat gat voor jezelf invulling geven.Je moet je grenzen afbakenen

We horen het zo vaak, mensen die elkaar zeggen: Je moet je grenzen afbakenen. Tja, mocht het zo gemakkelijk zijn dan had je het al veel eerder gedaan, toch? Dan zat je nu ook niet in de situatie waarin je je bevindt. Er is iets anders, iets ontastbaar wat ervoor zorgt dat je (niet) doet, wat je zou willen doen.


Je hebt dan wel eens Nee durven uitspreken, maar je kan met de winst nog niet echt iets aanvangen. Zelfs wanneer je Nee! zei tegen iets of iemand werd je er niet instant tevreden van. Het lijkt alsof het Nee durven zeggen jou het recht ontnam om gelukkig te zijn met de vrijgekomen tijd, aandacht, geld of goesting. Heb je het al meegemaakt dat je achteraf overvallen werd door een schuldgevoel, een overweldigende zelftwijfel of gewoon een soort van energetische verlamming?


Ja! is de oplossing

Ja zeggen tegen jezelf lost beide scenario's tegelijkertijd op. Het is een veel efficiëntere en effectievere manier om je grenzen af te bakenen. Het vereenvoudigt het Nee zeggen tegen anderen door de invulling die je zelf geeft aan jouw tijd en energie. Dit is je sleutel opnemen door bewust te kiezen. Dit is je energetische verantwoordelijkheid dragen om onafhankelijk te worden. Nu kan je immers leven ten voordele van jezelf én toch niet ten koste van een ander.


Ja zeggen tegen jezelf is een belangrijke stap in je proces om tot zelfacceptatie te komen. Meer nog, je dient herhaaldelijk en onvoorwaardelijk Ja te zeggen aan je eigen ecosysteem. Gerichte 'Ja's' zodat je je ecosysteem kan beginnen vertrouwen en betrouwbaar wordt voor jezelf.


Ja zeggen tegen jezelf doet je bouwen aan zelf-vertrouwen. Zodat je blik niet langer vertroebelt door een blinde vlek, want dan is het moeilijk om in te zien waar je 'Ja', 'Ja', 'Ja!!!' wil uitschreeuwen en waar je met een simpele 'Nee.' de deur achter je wil sluiten.


Jij bent de sleutel

Je bent de sleutel in je eigen zelfversterkingsproces. Jij bent de sleutel tot sociale innovatie op een breder niveau. Hoe eerlijker jij tegen jezelf kan worden hoe oprechter jij in het leven kan staan. Hoe minder impact de onoprechtheid van anderen op jou zal hebben. Hoe meer jij je omgeving uitnodigt om ook transparanter met zichzelf om te gaan.

Zelfacceptatie is wereldvrede op microniveau!


Opgelet, het is uitermate besmettelijk. 

Indien dit artikel (iets in) je raakt en je wil graag met me werken, klik dan hier voor het volledige aanbod. We maken samen je gevoeligheid voor manipulatie zichtbaar en ontginnen het goud dat eronder zit. Je kiest dan om je leven van binnenuit te leven.

 

©2022 Celine Berckmoes. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other uses are strictly prohibited.


Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

Comments


bottom of page