top of page

Zelfbeeld op krukken - part 1

20 september 2020 | Akemi Care, EMpowering YOU, Empowerment, Identity, Selfappreciation, Value, Worthiness, Zelfappreciatie, Zelferkenning


©2020 vmt.art by Valerie Murphy

“Het wordt tijd om je zelfbeeld op te krikken. Voorlopig loopt het nog op krukken.” Dat zei ze tegen mij. Ik glimlach, zo een vage dromerige lach waarbij je mondhoeken nauwelijks bewegen en je ogen ondeugend stralen. Ik weet dat ze gelijk heeft. De laatste tijd word ik steeds vaker geconfronteerd met mensen die me zeggen dat ik niet weet hoe goed, hoe stralend, hoe sterk ik wel ben; dank je wel voor al die complimentjes maar de waarheid is: zelf ben ik zover nog niet. Ik loop er nog wat ongemakkelijk bij en denk, mag het wel? Kan het wel? Is het ok dat ik me goed voel na een scheiding?

Wat is er nu eigenlijk veranderd? De laatste maanden heb ik geschrapt. Stukken uit mijn leven geschrapt. Relaties en situaties geschrapt. Omdat ze me geen deugd deden, omdat ze me probeerden te blijven laten geloven wat ik al lang geleden heb losgelaten.


Of zoals Nayyirah Waheed het treffend neerschreef:

a lie

is

simply a lie.

it draws it strength from belief.

stop believing

in

what hurts you.

- power


Die overtuigingen hoorden niet bij mij, ze pasten niet bij mij en jarenlang heb ik geprobeerd om me ernaar te conformeren. Ik dacht dat het gelukt was tot ik besefte: maar ten koste waarvan? Mijn geluk, mijn levensenergie en mijn gezondheid hebben het één na één begeven. Omdat ik ergens geloofde dat ik het niet verdiende. Dat ik niet mocht kiezen voor gemak en moest blijven sukkelen in moeizame relaties waar mensen graag hun eigen onzekerheden projecteerden om mij onderuit te halen.

Er is zo ongelooflijk veel verlies van menselijke energie omdat we blijven vasthouden aan beperkende overtuigingen. Al dan niet gemeenschappelijke, schijnbare evidenties die ronduit kwetsend zijn. Energie onder de vorm van geld, gezondheid, goesting gaat verloren en daar gaat een maatschappij aan ten onder.


Schrappen wat niet past.

Wil jij ook uitzoeken waar je leven niet meer past? In de online cursus Time In? I’m IN! sprokkelde ik alles samen wat mij de voorbije maanden heeft geholpen om belangrijke beslissingen te kunnen nemen.

De mooie vrouw die me attent maakte op de krukken die mijn zelfbeeld stutten, heeft geen idee hoe veel het over haar zegt. Ik hoop dat ze me leest en beseft: dit gaat ook over mij.

Bij deze, ik vertrek, ik ga mijn goesting doen.Indien dit artikel (iets in) je raakt en je wil graag met me werken, klik dan hier voor het aanbod. We maken samen je gevoeligheid voor manipulatie zichtbaar en ontginnen het goud dat eronder zit. Je kiest dan om je leven van binnenuit te leven.©2020 Celine Berckmoes. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other uses are strictly prohibited.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Omarm jezelf

Comments


bottom of page